MENU CLOSE

ULTIMA Nordic Voices & Gryphon Piano Trio

This is custom heading element

En rørende og dyptgripende musikalsk solidaritetserklæring til Ukraina.


Valentin Silvestrov: Fugitive Visions of Mozart (2007)
Henrik Hellstenius: My Different I’s (2022)
Bohdana Frolyak: How War changed Rondo(2022, WP)
Valentin Silvestrov: Postlude DSCH (1981–82)
Farewell, O World! Farewell, O Earth! (1999)
– arr. Bohdana Frolyak (2022, WP)
Valentin Silvestrov: Prayer for Ukraine (2014)
– arr. Bohdana Frolyak (2022, WP)

Valentin Silvestrov (f. 1937) er en av verdens mest kjente nålevende komponister. Og det er ikke først og fremst fordi han er fra Ukraina.
Den meditative, melankolske og harmonisk besnærende musikken hans (mye av den utgitt på ECM) er høyt elsket av fans av Gorecki og Arvo Pärt.

Under denne forestillingen fremføres Silvestrovs musikk av Nordic Voices og pianotrioen Gryphon (hvis cellist, Roman Borys, har ukrainske røtter). De fremfører et utvalg av verkene hans, og i noen av dem hører vi også gjenklang fra eldre komponister som Mozart og Sjostakovitsj.

Silvestrovs Farewell, O World! Farewell, O Earth! er siste sats i Requiem for Larissa fra 1999, her fremført i et nytt arrangement av en yngre ukrainsk komponist, Bohdana Frolyak. Hennes verk How the War changed Rondo fremføres også i kveld. Frolyak anses for å være en av de fremste representantene for den nye generasjonen ukrainske komponister.

Nordic Voices og Gryphon fremfører også et helt nytt bestillingsverk fra den norske komponisten Henrik Hellstenius. My Different I’s benytter en rekke utvidede teknikker, og et svært dynamisk spenn, for stemmer og instrumenter.
Valentin Silvestrov og Bohdana Frolyak vil begge være til stede på denne konserten.