MENU CLOSE

Stemme møter Stemmer

Ailloš & Nordic Voices

Onsdag 27. mars 2024 – LávvuLávdi

 

Hva har egentlig 6 klassisk trente stemmer og en sanger og joiker til felles? Kanskje mer enn vi tenker. Som sangere prøver vi å forklare og beskrive verden med stemmene våre. Og det er møtene som er interessante, møtene mellom tradisjoner, møter mellom stemmer, der ny musikk oppstår, i skjæringspunktet mellom sonos og historie.

Det er disse møtene som virkelig kan skape nye landskap, nye historier og ny kunst. Som kan forklare verden på en annen måte. Ikke bedre, bare annerledes. Et slikt møte kan høres på denne konserten. Møtet mellom Nordic Voices og Ingor Antte Ailu Gaup.

Med stor åpenhet har Nordic Voices og Ingor Antte Ailu Gaup (Ailloš) nærmet seg hverandres univers. Nordic Voices har fått to joiker med tekst komponert av Ailloš , og har raust blitt invitert inn i hans verden. Sammen med Lasse Thoresen har de alle møttes i en verden av nye sangteknikker, nye klanger og gitt både joiken og den klassiske tradisjonen nye farger og ny drakt. Nordic Voices har fra før jobbet tett med folkemusikere, både fra Norge og fra andre land, og har gjennom dette arbeidet etablert helt nye måter å synge på. Sammen med Ailloš og Lasse Thoresen har vi fått røre ved helt nye strenger, og med dette samarbeidet fått være med på å lage et helt nytt klangunivers. Det er dette universet vi presenterer for publikum under åpningen av Samisk påskefestival i Kautokeino 2024.