MENU CLOSE

Nordic Voices and Nils Petter Molvær Oslo Jazz Festival, Grønland Kirke

Vokalsekstetten Nordic Voices og jazztrompetisten Nils Petter Molvær er blant noen av de fremste kunstnerne innenfor sine felt, og kjent langt utover deres norske hjemland. Det meditative programmet deres består av musikk som spenner fra middelalder til moderne tid, i utgangspunktet a cappella, kun akkompagnert av den tankevekkende og improviserte lyden av Molværs trompet.

Jazztrompetist, komponist og produsent Nils Petter Molvær regnes som en pioner i å kombinere stilarter innenfor jazz og elektronisk musikk, der han ofte skaper et dramatisk og intenst lydlandskap. Molværs albumdebut var med det legendariske norske bandet Masqualero i 1983, og siden den gang har han samarbeidet med flere anerkjente artister,
blant annet Oslo Jazzfestival-aktuelle Marilyn Mazur og Ketil Bjørnstad. I tillegg til dette har han laget musikk for flere tv-serier, filmer, dokumentarer og skuespill og ballettmusikk til Den Norske Opera & Ballett.

Vokalensemblet Nordic Voices ble dannet i 1996 og har turnert i land som Sør-Afrika, Taiwan, Bolivia og USA i tillegg til Norge. De har siden sin oppstart gjort seg bemerket for sin kunstneriske kreativitet, allsidighet og tekniske presisjon i kombinasjon med et godt publikumstekke.

Under festivalen skal de spille en helakustisk konsert sammen i Grønland kirke og vi regner med at dette kommer til å bli en helt spesiell opplevelse.

Tone E. Braaten – sopran
Ingrid Hanken – sopran
Ebba Rydh – mezzosopran
Per Kristian Amundrød – tenor
Frank Havrøy – baryton
Rolf Magne Asser – bass
Nils Petter Molvær – trompet